Italian Fatty

De fatty is een echte Amerikaanse klassieker, toch is het gerecht bij ons vaak minder gekend. Ten onrechte. Het leuke aan de fatty is dat je hem zelf kunt prepareren naar eigen smaak maar een caloriearme versie zal er wellicht niet bestaan.

De fatty die ik  maakte heeft een Italiaanse toets met zongedroogde tomaten, mozzarella en pancetta. Laat het smaken!

Italian Fatty

Ingrediënten

  • 500 gram gemengd gehakt
  • 250 gram Pancetta
  • 200 gram Mozzarella Geraspt
  • 125 gram zongedroogde tomaten in olie met basilicum
  • 1 tl zout
  • 1/2 tl zwarte peper
  • provençaalse kruiden

Bereiding

  1. Snij de zongedroogde tomaten brunoise.

  2. Meng de tomaten met de Mozzarella en de kruiden.

  3. Leg een stuk vershoudfolie op een snijplank en vorm met het gehakt een vierkant van ongeveer 1,5cm dik.

  4. Verdeel de Mozzarellamengeling over het gehakt en rol op. Zorg ervoor dat de vulling mooi binnen in de gehaktworst blijft.

  5. Bekleed de fatty met Pancetta.

  6. Breng de barbecue tot een temperatuur van 110-130° Celsius en verwarm de fatty indirect tot hij een kerntemperatuur van 75° Celsius heeft. Reken hiervoor op 2 à 3 uren.

  7. Indien gewenst kan je de fatty een vijftal minuten voor hij klaar is nog insmeren met glaze.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.