OHK Bacon ’n Mozzarella Burger

Een feestje? Dan is een burgerbuffet altijd leuk. Maak een viertal verschillende burgerbereidingen, haal verschillende soorten broodjes in huis en zorg voor voldoende toppings. Het buffet zorgt ervoor dat iedereen zijn eigen hamburger(s) naar smaak kan samenstellen.

Met onderstaand recept maak je in een handomdraai een smeuïge burger met kaas en spek.

OHK Bacon 'n Mozzarella Burger

Ingrediënten

  • 500 gram gemengd gehakt
  • ontbijtspek
  • 2 milde rode pepers
  • 65 gram geraspte Mozzarella
  • 1 tl zout
  • 1 tl peper
  • 2 tl paprikapoeder

Bereiding

  1. Snij de rode peper fijn en meng met het gehakt en de Mozzarella, het zout, de peper en het paprikapoeder.

  2. Verdeel het gehaktmengsel in 4 porties en vorm (al dan niet met een hamburgerpers) burgers.

  3. Laat de burgers nu een uurtje onafgedekt opstijven in de ijskast.

  4. Maak de barbecue klaar voor direct grillen.

  5. Na een uurtje neem je de burgers uit de ijskast en vlecht je er het ontbijtspek omheen.

  6. Grill de burgers 4 à 5 minuten aan elke kant onder een gesloten deksel tot ze een kerntemperatuur hebben van 61 graden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.