Lomo Al Trapo

Volgende week start op Vier het barbecueprogramma “Grillmasters”. Een strijd waarin chefs Peter De Clercq en Seppe Nobels op zoek gaan naar de beste grillmaster van het land.

De trailer beloofde alvast veel goeds, en zagen wij daar nu een Lomo Al Trapo passeren?

Lomo al Trapo, koe in doek, is een verrassende bereiding uit Zuid Amerika, waarin je het vlees rechtstreeks op de kolen gaart in een dikke zoutkorst. Het onderstaande recept is een vrij basic, maar daarom niet minder lekkere, versie. Uiteraard kan je zelf experimenteren met kruiden om zo te kunnen uitpakken met je eigen Lomo.

 

Lomo Al Trapo

Ingrediënten

 • 1,5 kilogram runderhaas
 • 3 kilogram zout
 • 3 el gedroogde oregano
 • verse peper
 • 3 eiwitten
 • 1 luierdoek schoon
 • slagerstouw

Bereiding

 1. Leg de schone luierdoek open.

 2. Meng het zout, de peper, de oregano en de eiwitten. Vorm met deze mengeling een vierkant plateau in het midden van de luierdoek met een dikte van ongeveer 1 cm.

 3. Leg het vlees op de luierdoek en plooi hem toe als een enveloppe.

 4. Rol nu stevig op en bind het doek toe met slagerstouw.

 5. Vervolgens leg je de Lomo rechtstreeks op de briketten.;Na 8 minuten draai je hem om en laat je hem nog eens 8 minuten verder garen.

 6. Tot slot is het tijd om de kerntemperatuur te controleren.

 7. Haal de rol van de barbecue, je zal merken dat de zoutmengeling een stevige korst vormde rond het vlees.

 8. Sla met de achterkant van je koksmes een hoekje van de zoutkorst af zodat je hierin je kernthermometer kan steken. Het vlees moet een kerntemperatuur hebben van 45 à 50 graden. Is dit nog niet het geval laat je het vlees nog even verder garen in de zoutkorst (hoeft niet meer op de kolen).

  Wanneer de kerntemperatuur bereikt is kan je de zoutkorst er verder afbreken en kan je het vlees in dunne plakken serveren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.