Griekse Burger

Burgers zijn altijd leuk om je eigen twist aan te geven. Voor deze burger liet ik me inspireren door Griekenland. Het resultaat? Een verfrissende burger met typisch Griekse smaken.

Griekse burger

Ingrediënten

  • 2 boterhammen geroosterd wit brood zonder kosten
  • 70 ml gecondenseerde melk
  • 2,5 tl grof zeezout
  • 1 tl vers gemalen zwarte peper
  • 4 teentjes look
  • 1,5 el Worcestershiresaus
  • 2 el ketchup
  • 1,5 kg lamsgehakt
  • 3 lente-uitjes fijngehakt
  • verse dille
  • 10 hamburgerbroodjes
  • 15 sneetjes ontbijtspek
  • 1 courgette
  • 1 komkommer
  • 450 gram Griekse yoghurt natuur

Bereiding

  1. Verkruimel het witte brood.

  2. Meng het witte brood met de gecondenseerde melk tot een gladde pasta.

  3. Voeg de peper, de look (3 teentjes geperst), de worcestershiresaus en de ketchup toe, zet het geheel goed rond.

  4. Vervolgens meng je het gehakt en de lente-uitjes.

  5. Hak een handvol verse dille fijn en meng goed onder het gehakt.

  6. Vorm burgers van +-150g.

  7. Plaats de burgers, minstens één uur, onafgedekt in de ijskast.

  8. Rasp de komkommer en knijp al het vocht eruit.

  9. Pers een teentje look en meng het met de komkommer en de Griekse yoghurt.

  10. Voeg een handvol verse dille toe en kruid af met zwarte peper en zout en laat ook de Tzatziki verder afkoelen in de ijskast.

  11. Grill de burgers boven de kolen onder een gesloten deksel. Laat ze garen tot ze een kerntemperatuur hebben van 70 à 72 graden.

  12. Snij de courgette in dunne plakjes en smeer in met olijfolie.

  13. Grill de courgetten en bak het spek krokant. Ook de binnenkant van de burgerbroodjes grill je kort even aan.

  14. Smeer een dun laagje Tzatziki op de bodem van de broodjes. Leg hierop de burgers, het spek, een tweede laag Tzatziki en de gegrilde courgette.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.