Saté van Krieltjes

Aardappelen blijven voor velen één van de favoriete bijgerechten. Hoewel ikzelf niet de grootste aardappelfan ben, blijft het wel een ingrediënt waar ik graag met aan de slag ga.

Saté van Krieltjes

Ingrediënten

  • 1 zakje krieltjes voorgekookt
  • 120 ml mayonaise
  • 1 scheut witte wijn
  • 2 tl provençaalse kruiden
  • 1 teentje look geperst

Bereiding

  1. Meng de mayonaise, de witte wijn, de provençaalse kruiden en het teentje look.

  2. Roer er de voorgebakken krieltjes over, zodat zij allemaal volledig bedekt zijn met de marinade.

  3. Laat de krieltjes nog een uurtje trekken in de marinade.

  4. Haal de krieltjes uit de marinade en steek ze op een satéstokje. Opgelet, wie houten stokjes gebruikt laat deze best vooraf een half uurtje weken in water.

  5. Optioneel kan je afwisselend met de aardappeltjes een stukje spek op het stokje steken.

  6. Grill de krieltjes een 10 tal minuten onder een gesloten deksel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.