Prime Rib

Gisteren was het “dag van de onnozel kinnekes” de ideale gelegenheid dus om een lekker stuk vlees te bereiden voor mijn schoonbroer en één van mijn beste vrienden. Het recept voor deze prime rib kan je hieronder terugvinden.

Prime Rib

Ingrediënten

  • 1,8 kg Prime Rib (Côte de Boeuf) met bot
  • 250 g Zachte boter
  • 5 teentjes look
  • 1 el tijm fijngehakt
  • 1 el oregano fijngehakt
  • 1 el rozemarijn fijngehakt
  • 1 el grof zout
  • 1 tl zwarte peper

Bereiding

  1. Laat de prime rib op kamertemperatuur komen.

  2. Stook de barbecue op tot 220°C

  3. Maak de lookboter door de look, tijm, oregano, rosemarijn, zout en peper te mengen met de boter.

  4. Wrijf de bovenkant van het vlees royaal in met de botermengeling.

  5. Leg de prime rib indirect op de barbecue en wacht tot als je een kerntemperatuur hebt bereikt van 30°C.

  6. Draai het vlees om en verwarm door tot een kerntemperatuur van 43°C. Haal dan het vlees van de barbecue.

  7. Laat het vlees rusten in een voorverwarmde ovenschotel tot het een kerntemperatuur bereikt heeft van 54°C.

  8. Laat het smaken!


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.