Beercan burger

Eerlijk? Ik stond vooraf nogal sceptisch tegenover de beercan burger. Spek, gehakt, roomkaas,… het leek me allemaal wat te veel van het goede. ’t was echter afgelopen zomer zo’n hype dat ik het wel eens moest proberen. Dus ging ik aan de slag en bedacht ik onderstaand recept dat me mijn mening volledig deed herzien.

Beercan Burger

Ingrediënten

  • 1 kg Rundsgehakt
  • 600 g Roomkaas
  • 300 g Cheddar geraspt
  • 10 sneetjes Ontbijtspek gerookt
  • 5 Rode pepers naar smaak
  • 2 tl Zout
  • 1 tl Zwarte peper
  • 4 Burgerbroodjes
  • Barbecuesaus

Bereiding

  1. Verwijder de zaadlijsten uit de pepers en snij ze fijn.

  2. Meng de pepers met de roomkaas en de Cheddar, laat van de Cheddar nog een beetje opzij staan voor de afwerking.

  3. Rol van het gehakt ballen van +-250g.

  4. Neem een bierblik en druk dit rechtop in het gehakt. Bekleed het gehakt met 2 lapjes ontbijtspek en haal het blikje er voorzichtig uit.

  5. Met het blikje heb je als het ware een kommetje gemaakt. Vul dit nu met de roomkaasmengeling.

  6. Versnipper het overgebleven spek en verdeel over de burgers.

  7. Leg de burgers indirect op de barbecue.

  8. Na 50 minuten strooi je terug wat geraspte Cheddar over de burgers. 10 minuten later zijn de burgers klaar.

  9. Optioneel: Het is niet nodig om deze burgers tussen een broodje te leggen. Ik deed het echter wel, en deed onderaan op het broodje nog wat barbecuesaus.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.