Pulled Chicken Taco’s

Na het succes van de Penne BBQ was ik gemotiveerd om nog eens aan de slag te gaan met de “pulled-formule”. En hé, had ik daar nu net geen nieuw grillspit dat getest moest worden? Met deze Pulled Chicken Taco’s heb je een snelle en lekkere hap die ook bij kinderen in de smaak zal vallen. Uiteraard kan je je gebrade kip ook gewoon bij de supermarkt halen, maar wij maken ze liever zelf.

Pulled Chicken Taco’s

Ingrediënten

  • 1 Braadkip
  • 100 ml Kruidenboter Gesmolten
  • 180 ml Barbecuesaus
  • 60 ml Water
  • 6 San Marzano tomaten
  • 1/2 Ajuin
  • 3 Rode pepers
  • 1 Limoen
  • Grof zeezout
  • 2 stukken Appelhout
  • Zwarte Peper Van de molen
  • Rode wijn azijn
  • Taco’s

Bereiding

  1. Wrijf de kip in met de kruidenboter en steek ze op het spit.

  2. Breng de barbecue op temperatuur en leg het appelhout op de kolen.

  3. Gaar de kip op het spit en bestrijk ze halverwege nog eens met kruidenboter. 

  4. Haal de kip van het spit en verwijder het vel.

  5. Trek de kip uiteen. Meng de barbecuesaus met het water en meng de stukjes kip eronder. Verwarm op een middelmatig vuur.

  6. Verwijder de zaadlijsten uit de tomaten en snij in blokjes. Afkruiden met grof zeezout.

  7. Verwijder de zaadlijsten uit de rode pepers en snij fijn. Ook de ajuin en het teentje look fijnsnipperen.

  8. Meng de pepers, ajuin en look onder de tomaten. Besprenkel met vers limoensap.

  9. Werk de tomaten af met rode wijn azijn en zwarte peper. Eventueel kan je ook nog verder afkruiden met zout.

  10. Warm de taco’s op en schep er wat pulled chicken tussen, werk af met de tomatenmengeling.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.