Bourbon Burger

Whisky, jalapenos en burgers, een mens zou het van minder warm krijgen. Het recept van deze “Bourbon burger” is dan ook een ideaal gerecht voor bij een winterse barbecue. Pimp hem desnoods nog met wat cheddar of krokant spek en je waant jezelf helemaal in “burgerheaven”.

Fan van dit recept? Misschien zijn dan ook de OHK-Bacon ’n Mozzarella en de Griekse burger iets voor jou!

Bourbon Burger

Ingrediënten

Voor de burger

  • 6 Burgerbroodjes
  • 250 ml Barbecuesaus
  • 4 el Whiskey
  • 3 Groene jalapenos
  • 3 Rode jalapenos
  • 1 pakje Babymais
  • 1/4 Gele paprika
  • 2 handvol Wilde paddenstoelen
  • plakjes Cheddarkaas

Voor het vlees

  • 750 g Rundsgehakt
  • 9 plakjes Ontbijtspek
  • 3/4 Ui
  • 50 ml Broodkruim
  • 1 Ei
  • 1 tl Pilipili
  • 1 tl Zout
  • 1 handvol Peterselie fijngesneden

Bereiding

  1. Mix het rauwe ontbijtspek fijn. Voeg ook de ajuin toe en mix verder.

  2. Meng de mengeling van het spek en de ui onder het gehakt, voeg ook de andere ingrediënten voor het vlees toe.

  3. Mix alles goed onder elkaar en vorm stevige burgers van +-160 gram. Zet minimum een uur onafgedekt in de ijskast.

  4. Warm de barbecuesaus op en roer er de whiskey onder.

  5. Haal de zaadlijsten uit de jalapenos en snij in reepjes.

  6. Snij ook de paprika in reepjes, hak de wilde paddenstoelen en snij de babymais overlangs in twee.

  7. Wok de jalapenos samen met de paprika, de paddenstoelen, de babymais. Voeg enkele eetlepels van de barbecuesaus toe.

  8. Grill de burgers indirect tot een kerntemperatuur van 72°C. Leg de broodjes ook even op de grill.

  9. Doe op de bodem van de broodjes een theelepel barbecuesaus. Leg er een burger op, vervolgens een plakje cheddar, de gewokte groenten en tot slot nog een lepel barbecuesaus. Optioneel kan je ook nog enkele plakjes krokant spek toevoegen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.