Buffalo Chicken Dip

Kwestie van ons eten niet te laten verdrinken eten wij op regenachtige dagen steevast binnen. Wanneer de barbecue op die momenten aan staat is het vaak een echt heen en weer geloop tussen tafel en barbecue. Meestal heb ik daar geen probleem mee, maar er zijn ook van die dagen dat ik zelf toch wat meer aan tafel wil blijven zitten. Vandaag is één van die dagen dus eten we vandaag eens geen barbecue.

Omdat ik het niet kan laten om de barbecue toch even aan te steken maak ik dan maar een hapje. De “Buffalo chicken dip” is een lekkere dip voor bij nacho’s of brood. In de klassieke recepten gebruikt men “Ranch dressing” en “Buffalo sauce” zaken die bij ons niet of moeilijk te verkrijgen zijn. Gelukkig kan je deze dressing en deze saus gemakkelijk zelf maken dus heb je absoluut geen reden om het zelf eens niet te proberen.

Hou je van pulled chicken? Kijk dan zeker ook eens naar het recept voor Pulled Chicken taco’s

Buffalo Chicken Dip

Ingrediënten

De dipschotel

  • 1/2 gebraden kip uiteengetrokken
  • 1 vlootje roomkaas
  • 125 g cheddar gemalen
  • Buffalosaus Zie recept hieronder
  • Ranchdressing Zie recept hieronder

De buffalosaus

  • 70 g boter ongezouten
  • 60 ml hete pepersaus
  • 3/4 el natuurazijn
  • 1/4 tl cayennepeper
  • 1/8 tl lookpoeder
  • 1/8 tl zwarte peper
  • 1/8 tl zeezout

De ranchdressing

  • 2 el peterselie gedroogde
  • 1 tl dille gedroogde
  • 1 tl lookpoeder gedroogde
  • 1 tl ajuinschilfers
  • 1/2 tl basilicum gedroogde
  • 1/2 tl peper
  • 80 g mayonaise
  • 60 ml karnemelk

Bereiding

  1. Laat de boter smelten op een zacht vuurtje en meng er vervolgens alle “buffalo-ingrediënten” onder. Breng al roerend aan de kook.

  2. Meng alle ingrediënten van de ranchdressing ondereen zodat je een mooie gladde dressing bekomt.

  3. Meng alle ingrediënten voor de dip in een schotel.

  4. Plaats de schotel op de barbecue en laat een 20 tal minuten staan onder gesloten deksel bij een temperatuur van +-200°C.

  5. Haal de schotel van de barbecue, werk af met ringetjes pijpajuin en serveer met nacho’s of stokbrood.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.