Waar de traditionele barbecuesauzen vaak rood zijn is Alabama barbecuesaus wit. De reden hiervoor is dat het een saus op basis is van mayonaise en niet op basis van ketchup. Deze frisse, ietwat pittige, saus is perfect te combineren met kip of varkensvlees.
Het is echter geen saus die je met grote hoeveelheden moet opscheppen. Serveer het in een potje apart zodat alle tafelgenoten zelf kunnen kiezen hoeveel ze er van nemen.

Alabama White Sauce
Ingrediënten
- 240 ml mayonaise
- 1 tl Worcestershiresaus
- 3 tl water
- 50 ml appelciderazijn
- 1/2 tl grof zout
- 1/2 tl lookpoeder
- 1/2 tl zwarte peper vers gemalen
- 1/2 tl ajuinpoeder
- 1/4 tl hete pepersaus
Bereiding
-
Meng alle ingrediënten in een kommetje en roer met een vork tot je een gladde, egale saus bekomt.
-
Laat enkele uren afkoelen in de ijskast en serveer.