Fatty met chorizo

Eerder postte ik al een recept voor een Italiaanse Fatty deze keer maak ik een meer klassieke versie. Hoewel klassiek, met chorizo en een extra speklaag binnenin weet deze fatty ongetwijfeld nog te verrassen. De inspiratie voor deze fatty haalde ik bij de frituur om de hoek waar ze met hun “Puttefrut” een friet serveren met chorizo, cheddar, rode ajuin, pijpajuin en jalapenos.

Fatty met chorizo

Ingrediënten

  • 800 g rundsgehakt
  • 30 sneetjes ontbijtspek
  • 65 g chorizo pikant
  • 175 g Philadelphia ajuin & paprika roomkaas
  • 55 g Cheddar gemalen
  • 3 rode pepers
  • peper en zout

Bereiding

  1. Snij de cheddar in kleine blokjes en bak aan.

  2. Snij ook  de pepers fijn. En meng de roomkaas, de cheddar, de rode peper en de chorizo.

  3. Rijg een matje met enkele spekreepjes en verdeel daarover de kaasmengeling. Rijg het matje toe. Zodat de kaasmengeling helemaal omwikkeld is met spek.

  4. Meng het ei onder het gehakt en kruidt het gehakt af.

  5. Rijg opnieuw een matje van het spek, deze ongeveer twee zo groot dan het vorige, en strijk hier het gehakt over uit (+-1 cm dik).

  6. Leg de spekrol met kaas op het gehakt. en rijg vervolgens de spekmat met het gehakt toe.

  7. Je hebt nu een spekrol met daarin gehakt en in het midden een nieuwe rol met spek en roomkaas.

  8. Maak de barbecue klaar voor indirect grillen. Voeg eventueel wat rookhout toe.

  9. Gaar de fatty indirect op de barbecue (150°C) tot hij een kerntemperatuur heeft van 75°C. Hou rekening met een gaartijd van +-3 uren. De fatty is klaar bij een kerntemperatuur van 75°C

2 comments Add yours

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.