Eendenborst met salsa verde

Eendenborst is één van mijn favoriete vleessoorten. De reden is simpel ’t is lekker, het kost weinig moeite en je kan er alle kanten mee uit.

Steeds vaker kies ik voor eendenborst als hapje, de vetkant eerst mooi affakkelen (geeft direct ook een leuk showeffect) en daarna rustig verder indirect laten garen. Eens het vlees klaar is snij ik het in dunne plakjes en serveer ik het met een salsa verde.

Liefhebbers van eendenborst willen het misschien ook wel eens combineren met deze heerlijke couscoussalade.

Eendenborst met salsa verde

Ingrediënten

  • Eendenborstfilet
  • 2 plantjes Bladpeterselie
  • 3 el Oreganoblaadjes vers
  • 4 teentjes Look
  • 1 rode Peper
  • 1/2 tl Grof zout
  • 1/4 tl Zwarte peper versgemalen
  • Olijfolie

Bereiding

  1. Maak de salsa verde enkele uren op voorhand zodat hij lekker fris is en de smaken zich kunnen vermengen.

  2. Hak de bladpeterselie, de oregano, de look en de rode peper in de keukenmachine.

  3. Voeg een flinke scheut olie toe, het grof zout en de zwarte peper toe en laat de keukenmachine terug even draaien. Zet opzij in de frigo.

  4. Snij de vetkant van de eendenborstfilet in en kruidt met peper en zout.

  5. Leg de eend eerst een 30 tal seconden met de vetkant naar beneden boven de vlammen zodat er een mooie korst ontstaat.

  6. Draai vervolgens de eend om en laat verder indirect garen tot een kerntemperatuur van 57°C. Laat vervolgens het vlees nog even rusten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.