Kippenspies

Met een warme afsluiter van februari kijkt iedereen ongetwijfeld al reikhalzend uit naar de lente. Ook in de supermarkten belanden de barbecuespecialiteiten weer met mondjesmaat in de winkelrekken. Echte specialiteiten maak je echter zelf en neen, dat hoeft niet moeilijk te zijn. Heb je deze zomer een namiddagje verlof? Neem dan eens de tijd om deze kippenspies te maken, je kan er zelf alle kanten mee uit en zijn veel zachter van smaak dan de saté’s die je in de winkels vindt.

Heb je het graag iets specialer? Probeer dan eens deze kippendijsaté’s of de yakitori van kip!

Kippenspies

Ingrediënten

  • 8 Kippenfilets
  • 1 Courgette
  • 1 Rode paprika (of 2 kleintjes)
  • 1 Gele paprika (of 2 kleintjes)
  • 4 Kleine ajuinen
  • 80 ml Olijfolie
  • 100 ml Sojasaus
  • 100 ml Honing
  • 3 teentjes Look
  • Zwarte peper
  • Zout

Bereiding

  1. Snij de courgette in schijfjes van ongeveer een halve centimeter dik.

  2. Snij ook de paprika in vierkante schijfjes en snij de uien twee keer overlangs door.

  3. Neem vervolgens de kipfilet en snij deze ook in blokjes (de grootte is wat afhankelijk van de grootte van de groenten en van de spies).

  4. Maak een marinade door de sojasaus, de honing en de olijfolie te mengen. Pers de look in de marinade en kruid af met peper en zout. Zet een klein beetje van de marinade opzij.

  5. Doe de groenten en de kip in een grote pot en meng er de marinade onder. Laat +-2,5uur marineren in de ijskast.

  6. Haal de groenten en de kip uit de marinade en dep droog. Steek afwisselend op een spies of satéstok.

  7. Gaar de kippenspiesen op de barbecue en lak regelmatig af met de marinade die je opzij gezet had.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.