Sloppy Joe

American comfort food! Kennen jullie Sloppy Joe? Als we de verhalen mogen geloven was Joe in de jaren 30 een chefkok in het “Floyd Angells Café” in Sioux City (Iowa – Amerika). Hij verzon een broodje dat hij verkocht onder de naam “Loose meat sandwich”. Zou hij destijds al beseft hebben dat zijn makkelijke recept zoveel jaren later zou uitgegroeid zijn tot een klassieker?

Feit is dat er vele varianten circuleren op het internet, reden te meer dus om er zelf ook eens met aan de slag te gaan!

Sloppy Joe

Ingrediënten

  • 450 g Entrecôte Zeer fijn gehakt
  • 1 Ui
  • 2 Jalapeno Groen
  • 2 teentjes Look
  • 1 tl Mosterd
  • 75 ml Barbecuesaus
  • 75 ml Ketchup
  • 50 ml Olijfolie
  • Zout
  • Zwarte peper Vers gemalen
  • Cheddarkaas In plakjes
  • Pitabroodjes

Bereiding

  1. Verwarm de olijfolie in de Dutch Oven en bak de fijngesnipperde ui bruin.

  2. Verwijder de zaadlijsten uit de Jalapenos en snij ze fijn. Voeg toe aan de uien, voeg ook de look toe.

  3. Bak vervolgens de fijngehakte entrecote aan in de ui mengeling.

  4. Wanneer de entrecote mooi bruin is voeg je ook de mosterd, de ketchup en de barbecuesaus toe.

  5. Meng alles goed ondereen en laat een aantal minuten pruttelen, kruid af met peper en zout. Rooster ondertussen de pitabroodjes.

  6. Snij de pitabroodjes half open, beleg met een plakje cheddarkaas en schep er een ruime hoeveelheid van het vlees bij.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.