Buffalo Wings

Heb je het graag hot & spicy? Dan is het recept van deze buffalo wings echt iets voor jou. Neem je tijd om ze de liefde te geven die ze verdienen en de vleugeltjes zullen zalig mals en sappig van het bot komen. Een ideale snack voor een vroege zomerdag.

Buffalo Wings

Ingrediënten

  • 16 Kippenvleugels
  • 2 l water
  • 4 el zout
  • 4 el suiker
  • Dry Rub Zelf gebruikte ik de “Chicken Shit” rub van de Big Cock Ranch
  • Barbecuesaus Ik gebruikte de Sweet Baby Rays Buffalo Wing Sauce

Bereiding

  1. Drie uur vooraf breng je het water aan de kook en los je de suiker en het zout er in op.

  2. Laat het water afkoelen en leg de kippenvleugels er in. Laat 2 à 3 uur pekelen.

  3. Haal de kippenvleugeltjes uit het water en dep ze goed droog met keukenrol.

  4. Bestrijk ze met de dry rub en leg ze vervolgens een half uur indirect op de barbecue. Hou het deksel gesloten.

  5. Na een half uurtje haal je ze er af en strijk je ze in met de barbecuesaus. Vervolgens gaan ze terug een kwartiertje indirect op de barbecue.

  6. Na een kwartier herhaal je de vorige stap.

  7. Serveer op een bord en zet er nog wat extra barbecuesaus als dip bij.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.