Coquilles op de zoutsteen

Less is more!

Toen ik enkele weken geleden in de biowinkel deze zoutsteen tegen kwam wist ik dat ik hem moest hebben. De pure smaken van de steen verlangden naar een puur stuk vlees… of vis… vlees, vis, als ’t maar lekker is!

Met het recept van de coquilles hieronder scoor je sowieso punten. Neem je tijd om de steen stap voor stap op te warmen op te warmen en eigenlijk kan er niets misgaan…

Coquilles op de zoutsteen

Ingrediënten

  • 12 Coquilles
  • 1 teentje Look
  • Sap Van één limoen
  • Zeste Van een halve limoen
  • Zwarte Peper Vers gemalen
  • 2 el Olijfolie
  • Bladpeterselie Fijngehakt

Bereiding

  1. Verwarm de barbecue en leg de zoutsteen een twintigtal minuten, weg van de kolen, op de koude kant van de barbecue.

  2. Schuif de zoutsteen naar de middelwarme zone.

  3. Maak de marinade voor de coquilles door het sap van de limoen, de zeste, de olie, de look en de zwarte peper te mengen.

  4. Voeg de coquilles toe aan de marinade.

  5. Wanneer je een druppeltje water op de zoutsteen laat vallen en deze meteen verdampt weet je dat de zoutsteen klaar is.

  6. Grill de coquilles, langs beide kanten, kort aan op de zoutsteen.

  7. Garneer met enkele partjes limoen en wat fijngehakte bladpeterselie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.