Cheesy Corn Casserole

Sommige gerechten schreeuwen barbecue! Deze cheesy corn casserole is er zo één. Je kan dit gerecht natuurlijk ook in de oven bereiden maar dan mis je uiteraard de smokey touch van het vuur. Haal de knisperende casserole van de barbecue wanneer hij een mooi bruin korstje heeft. Laat vervolgens afkoelen en serveer koud.

Cheesy Corn Casserole

Ingrediënten

  • 600 g Mais Vers of uit blik
  • 225 g Cheddar Geraspt
  • 50 g Roomkaas
  • 2 sneetjes Spek Fijngesneden
  • 3 el Boter Ongezouten
  • 2 teentjes Look Fijngehakt
  • 32 g Bloem
  • 360 ml Melk
  • 1/2 tl Paprikapoeder
  • Grof zeezout
  • Zwarte Peper Vers gemalen
  • Citroensap

Bereiding

  1. Verwarm de barbecue naar een stabiele temperatuur van 190°C.

  2. Bak het spek aan op een matig vuur.

  3. Voeg de boter en de look toe en laat een minuutje aanstoven.

  4. Voeg de bloem toe en meng deze al roerend onder het spek, de boter en de look. Eens de roux een mooie goudbruine kleur heeft giet je rustig de melk bij het mengsel.

  5. Breng al roerend aan de kook tot het mengsel is ingedikt.

  6. Haal het mengsel van het vuur en voeg de roomkaas en de cheddar toe, roer door tot alle kaas gesmolten is.

  7. Voeg een klein scheutje citroensap toe alsook de paprikapoeder.

  8. Meng tot slot de mais onder de kaassaus en kruidt af met peper en zout.

  9. Giet het mengsel in een ovenschaal of Dutch Oven en verwarm tot je een mooie korst hebt. +- 40 minuten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.