Picanha

Op mijn verjaardag stond er uiteraard barbecue op het menu. Als hapje serveerde ik de Coquilles op de zoutsteen, het hoofdgerecht was een overheerlijke Picanha die ik serveerde met een Braziliaans slaatje. In barbecuekringen is de Picanha een bekend stuk vlees, in de winkelrekken is het vaak echter zoeken want een mooie Picanha is niet overal te verkrijgen.

Picanha

Ingrediënten

  • 1.2 kg Picanha
  • 1 zl Grof zeezout
  • Zwarte Peper
  • 110 g Boter
  • 4 teentjes Look
  • 2 tl Lookpoeder

Bereiding

  1. Haal de Picanha ruim op voorhand uit de koeling en laat hem op kamertemperatuur komen.

  2. Snij de vetkant in en wrijf in met wat grof zeezout, kruidt de Picanha verder af met zwarte peper.

  3. Schroei de Picanha mooi aan door hem met de vetkant naar beneden boven de kolen te leggen. Let op dat de Picanha niet aanbrand.

  4. Draai de Picanha om en laat hem indirect verder garen tot een kerntemperatuur van 50°C.

  5. Maak ondertussen de lookboter door de boter te smelten en de lookpoeder en geperste look eronder te mengen.

  6. Haal de Picanha van de barbecue en bestrijk hem met de lookboter.

  7. Laat een vijftal minuten rusten onder aluminiumfolie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.