Summervibes Hotdog

Soms zijn er van die recepten die je zo snel mogelijk wil delen gewoon omdat je hoopt dat anderen er net zo blij van worden als jezelf. Dit recept is er zo één. “Of ik die Haute Dogs nog eens wilde maken” vroeg moeder de vrouw. “Geen probleem” dacht ik “maar dan maak ik gelijk even van de gelegenheid gebruik om een nieuw receptje ineen te steken”. Het resultaat is een zalige hotdog, pittig maar ook fris en met die heerlijke smokey barbecuetouch.

Summervibes Hotdog

Ingrediënten

  • 6 Hotdogworsten
  • 6 Hotdogbroodjes
  • 6 sneetjes Ontbijtspek
  • 100 g Cheddar Blok
  • 100 g Cheddar Geraspt

Voor de salsa

  • 1 Mango
  • 1 Rode ui
  • 2 Groene pepers
  • 1 Handvol Bladpeterselie
  • 2 Limoenen
  • Grof zeezout
  • Zwarte peper Vers gemalen

Voor de dressing

  • 100 ml Mayonaise 2 à 3 eetlepels
  • 3 tl Srirachasaus
  • 2 tl Sambal Oelek
  • 1 el Limoensap

Bereiding

  1. Begin met de salsa te maken. Snij daarvoor de mango in kleine blokjes, snipper de ui eronder.

  2. Snij de pepers in fijne ringetjes en haal de zaden eruit. Meng onder de mango.  Snij ook een handvol bladpeterselie fijn en meng ook deze onder de mango.

  3. Pers de limoenen, hou 1 eetlepel sap opzij voor de mayonaise, de rest van het sap meng je onder de salsa.

  4. Kruidt tot slot de salsa af met zout en peper en zet opzij in de ijskast.

  5. Neem de mayo en meng de eetlepel limoensap eronder. Voeg ook de srirachasaus en de sambal toe en meng goed. Zet ook deze dressing even in de ijskast.

  6. Neem de blok cheddar en snij hem in reepjes. van ongeveer een halve centimeter dik.

  7. Maak een insnijding in de lengte van de hotdogs en vul deze op met een reepje cheddarkaas.

  8. Omwikkel de worsten met ontbijtspek. En grill ze indirect onder een gesloten deksel aan op de barbecue. Wanneer het spek en de worsten een mooie kleur hebben en de cheddar gesmolten is kan je aan tafel gaan.

  9. Leg de hotdogs tussen de broodjes, garneer achtereenvolgens met de salsa, wat gemalen cheddar en tot slot met de dressing.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.