Roadkill Chicken

Roadkill chicken, de naam doet het al vermoeden, een platte kip op de barbecue. Heb je zin om wat frustraties af te reageren is dit gerecht ideaal. Je kan de kip immers plat maken door er op te duwen, maar veel leuker is door er op te springen! Daarna inwrijven met een kruidige rub en de dag erna bereiden op de barbecue. Heerlijk eenvoudig!

Roadkill Chicken

Ingrediënten

  • 1 Kip
  • 1 el Bruine suiker
  • 1/4 tl American Barbecuerub
  • 2,5 tl Zeezout Gemalen
  • 1 tl Paprikapoeder 1
  • 1 tl Chilipoeder
  • 1 tl Mosterdpoeder
  • 1 tl Oregano
  • Barbecuesaus

Bereiding

  1. Leg de kip met de borst op een snijplank en verwijder de ruggegraat.

  2. Duw de kip plat, of beter nog, leef jezelf uit.

  3. Meng de suiker, de rub en de kruiden onder elkaar. Smeer de kip hiermee in.

  4. Plaats de kip tot 24u onafgedekt in de ijskast.

  5. Maak de barbecue klaar voor indirect grillen.

  6. Leg de kip op de barbecue met de borst naar boven. Gaar tot een kerntemperatuur van 64 graden.

  7. Strijk vervolgens de kip in met de barbecuesaus en gaar verder tot 74 graden. Bij mij duurde het in totaal anderhalf uur voor de kip deze temperatuur had bereikt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.