Eén en één is twee. Toen ik het magazine van Vuur en Rook doorbladerde en enkele dagen later wat rubs en glazes ging proeven bij elkedag-bbq.be was de optelsom snel gemaakt.
De 3-2-1 methode is een bekende manier om je ribbetjes perfect te garen tot ze supermals zijn en haast van het bot vallen. Er kruipt wat tijd in maar je geduld zal zeker beloond worden!
Fan van ribbetjes? Probeer dan ook zeker eens deze Sticky & Sweet Coca Cola Ribs!

3-2-1 Baby Back Ribs
Ingrediënten
- Rub Ik gebruikte de AP-rub van NoRubbish
- Glaze Ik gebruikte de Blues Hog Smokey Mountain
- 1.5 kg Ribbetjes
- Appelsap
- Vloeibare boter
- Bruine suiker
- Agavesiroop
- Rookhout Ik gebruikte appelhout
Bereiding
-
Rub de ribbetjes de avond voordien al in en plaats ze in de ijskast.
-
De bereiding van de ribbetjes neemt 6 uren in beslag, hou hiermee rekening.
-
Haal de ribbetjes uit de ijskast en rub opnieuw in. Injecteer vervolgens wat appelsap tussen elk botje.
-
Verwarm de barbecue tot 110°C en voeg wat rookhout toe.
-
Leg de ribbetjes indirec op de barbecue met de vleeskant naar boven. Laat ze drie uren garen.
-
Na drie uur haal je de ribbetjes van de barbecue. Doe over elke rib wat vloeibare boter, wat agavesiroop en een eetlepel bruine suiker.
-
Pak de ribbetjes in in aluminiumfolie en voeg er een scheutje appelsap aan toe.
-
Leg terug op de barbecue, deze keer met de vleeskant naar onder. Laat twee uren garen.
-
Daarna is het tijd om de ribbetjes uit de aluminiumfolie te halen. De ribbetjes zijn ondertussen al heel mals dus opletten dat ze niet breken.
-
Bestrijk de ribbetjes met de barbecueglaze en leg ze, met de vleeskant naar boven, terug op de barbecue.
-
Laat nog een uur verder garen en bestrijk regelmatig met extra glaze. Let op dat ze niet verbranden.
Wat een heerlijke ribbetjes ! De rub van NoRubbish past er heel mooi bij. Great taste !!
Bedankt Irma! Het leuke aan zulke recepten is dat je ze helemaal kan fine tunen met je eigen favoriete rubs en glazes :).