Kipkebab

Een feestje gepland? Met deze kipkebab doe je ongetwijfeld een hele hoop mensen plezier en je hoeft zelf geen uren achter het fornuis te staan. Haal wat Turkse broden en maak vooraf een aantal “toppings”, gebakken champignons met wat look, gegrilde paprika’s, gepekelde pepers,… en uiteraard wat sausjes en open het buffet!

Meer zin in taco’s? Kijk dan ook zeker eens naar dit recept met Pulled Chicken

Kipkebab

Ingrediënten

  • 1 kg Kippendijen
  • 2 limoenen sap
  • 100 ml olijfolie
  • 6 teentjes look geperst
  • 1 tl grof zeezout
  • 2 tl zwarte peper vers gemalen
  • 2 el peterselie fijngehakt
  • 1 tl komijn
  • 2 tl paprikapoeder gerookt
  • 1/2 tl kurkuma
  • kaneel
  • chilivlokken

Bereiding

  1. Maak de marinade door alle ingrediënten te mengen in een kom.

  2. Voeg de kip toe en zet goed rond.

  3. Plaats enkele uren in de frigo.

  4. Haal de kippendijen uit de marinade en dep droog.

  5. Steek ze één voor één op het spit en druk goed aan.

  6. Laat het spit draaien boven de kolen en snij regelmatig de buitenkanten er af. Smeer ook steeds terug wat marinade op het vlees nadat de buitenkanten er af gesneden zijn.

2 comments Add yours
  1. Voor een feestje komende zondag ben ik van plan pulled chicken te maken van Mechelse koekoek maar in de oven. Toevallig lekker recept hiervoor? Aangezien het een themafeest ‘Mechelen’ betreft zou ik willen werken met Gouden Carolus whisky infusen. Alvast bedankt voor de tips!

    1. Een echt recept heb ik er niet voor. Persoonlijk zou ik alleen met het dijvlees van de Mechelse Koekoek proberen te werken omdat de kippendijen uit zichzelf al malser zijn en dan hoef je niet te injecteren. In de barbecuesaus kan je ook de Gouden Carolus whisky verwerken, of je kan in plaats van de whisky werken met het bier “Gouden Carolus Cuvee Van De Keizer whisky infused”. Ik heb even gegoogeld en met dit recept zou de saus moeten lukken.
      Kip goed insmeren met barbecuesaus, 3 uurtjes in de oven op 150°C, vervolgens kip pullen, goed ondereen zetten en eventueel nog wat extra barbecuesaus toevoegen.
      Laat gerust weten of het een succes was!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.