Nacho’s Al Pastor

Taco’s al pastor zijn een Mexicaanse klassieker. Desondanks ga ik voor “Nacho’s al pastor”. De bekende toppings van de taco’s met een nacho-schotel-twist dus! Het kriebelde al lang om eens een nacho-schotel-recept te posten en deze keer ben ik er zeker van dat het raak is! Enjoy!

Nacho’s Al Pastor

Ingrediënten

  • 500 g Varkenshaasje

Voor de marinade:

  • 3 Thaise Pepertjes Ja ik weet het, 't is niet Mexico maar wel lekker.
  • 1 Rode Jalapeno
  • 1 teentje Look Geperst
  • 30 ml Azijn
  • 90 ml Appelsiensap Vers geperst
  • 1/2 blikje Gemalen ananas
  • 1/2 Kruidnagel
  • 1/2 tl Komijn Poeder
  • 2 tl Provencaalse kruiden
  • 1 Tomaat
  • 1 el Zout

Voor de afwerking

  • 1 zak Nacho's
  • 4 schijfjes Ananas
  • 2 handvol Peterselie Gehakt
  • 1/2 Rode ui Gehakt
  • 3 Lente-uitjes Fijngesneden
  • 150 g Cheddar Geraspt
  • 2 el Don Enrico Jalapeno Chillies In schijfjes
  • 1 potje Dipsaus Hot or not?
  • 1 Limoen

Bereiding

  1. We beginnen met de marinade: Kook de jalapeno en de Thaise pepertjes mals.

  2. Bak de tomaat aan in de pan, ontvel ze en verwijder de zaadlijsten.

  3. Meng de pepers, samen met de tomaat en al de andere ingrediënten voor de marinade in de blender en mix tot een homogene massa.

  4. Dompel het varkenshaasje onder in de marinade en laat minstens 3 uren marineren.

  5. Grill de ananasschijfjes en snij ze in kleine stukjes.

  6. Grill het varkenshaasje aan boven de kolen. Snij het varkenshaasje vervolgens fijn.

  7. Meng de peterselie, met de fijngehakte rode ui, de lente-ui en de ananas.

  8. Doe de zak nacho's in een wok (of een ovenschotel). Bestrijk met de dipsaus. Verdeel het varkenshaasje erover.

  9. Verdeel het peterseliemengsel over de nacho's en werk af met de geraspte cheddar.

  10. Plaats de wok een 20-tal minuten in de barbecue, deksel gesloten, indirecte hitte (+-200°C)

  11. Haal de wok van het vuur en werk af met enkele partjes limoen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.