Tagliata

Val ik in herhaling als ik zeg: “Zo simpel maar zo lekker”? Wellicht wel. En toch zal ik het nog eens herhalen. Dit recept is simpel maar lekker! En toch, er is een verschil. Hoewel alle recepten op mijn site geproefd en goedgekeurd zijn springen er, voor mij persoonlijk, toch nog altijd recepten bovenuit. DIT RECEPT IS ER ZO EEN! Zelfs wanneer je niet veel tijd hebt kan je met deze tagliata een gerecht op tafel toveren dat iedereen kan bekoren! Hopelijk genieten jullie er evenveel van dan ikzelf.

Tagliata

Ingrediënten

  • 800 g Entrecote
  • 100 g Rucola
  • 70 g Pijnboompitten
  • 300 g Zongedroogde (kers)tomaten op olie
  • 50 g Parmezaanschilfers
  • 75 ml Olijfolie Extra vierge
  • 25 ml Balsamicoazijn
  • 1 el Honing
  • Grof zeezout Vers gemalen
  • Zwarte Peper Van de molen

Bereiding

  1. Laat de entrecote rustig op kamertemperatuur komen. Kruidt met peper en zout. Maak ondertussen de barbecue klaar voor direct grillen.

  2. Grill de pijnboompitten.

  3. Maak de vinaigrette door de olie, de balsamicoazijn en de honing de mengen. Kruidt af met peper en zout.

  4. Doe de rucola in een kom, voeg er de (gehalveerde) kerstomaatjes aan toe, de gegrillde pijnboompitten, de parmezaan en de vinaigrette.

  5. Grill de entrecote boven het vuur, bij een kerntemperatuur van 24°C draai je hem om.

  6. Gaar de entrecote verder tot een kerntemperatuur van 48°C. Laat hem nog even verder rusten, losjes afgedekt onder aluminiumfolie, en dresseer onder tussen het slaatje op de borden.

  7. Snij de entrecote in plakjes en leg ze op de sla. Eventueel kan je nog wat bijkruiden met grof zeezout. Serveer met brood.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.