Fruits de mer

Hoe krijg je alles scherp op één foto? Fruits de mer, de plank ligt te vol om, voor een amateurfotograaf als ikzelf, alles in één beeld te kunnen vatten. Wat het wel zeker en vast is, lekker! Wat je nodig hebt voor deze fruits de mer? Dat ontdek je hier! Ohja, een klein verschilletje met deze foto’s zijn de gamba’s, graag had ik ze zo puur mogelijk gehouden maar na 3 viswinkels afgereisd te zijn kon ik enkel aan gemarineerde gamba’s geraken. Het recept van de gamba’s hieronder is datgene wat ik oorspronkelijk wilde gebruiken.

Fruits de mer

Ingrediënten

Van de visboer

  • 4 Oesters
  • 6 Gamba's Voorgekookt
  • 8 Scampi's Gepeld maar met staart
  • 8 Coquilles
  • 100 g Garnalen
  • 200 g Zeekraal Gemarineerd

Voor de scampi's

  • 2 Rode pepers Fijngehakt, zonder zaadlijsten
  • 3 teentjes Look Geperst
  • 2 stengels Citroengras Fijngesneden
  • 2,5 cm Gember Geraspt
  • 150 ml Olijfolie Extra Vierge
  • Peper en Zout

Voor de coquilles

  • 4 Sint Jacobsschelpen Lege
  • 4 Rode kerstomaatjes Gehalveerd
  • 4 Gele kerstomaatjes Gehalveerd
  • 1 el Tijm Verse
  • 4 el Olijfolie
  • Peper Versgemalen

Voor de Gamba's

  • 1 Limoen Sap
  • Peper en zout
  • Olijfolie
  • Peterselie Fijngehakt

Voor de Dillemayonaise

  • 125 ml Mayonaise
  • 2 el Dille Fijngehakt
  • 1 teentje Look Geperst
  • 2 el Citroensap
  • Zeste Van Citroen
  • Peper Versgemalen naar smaak

Voor de afwerking

  • 4 Kerstomaatjes Rode
  • 1 Citroen In partjes
  • 2 Limoenen In partjes

Bereiding

Voor de dillemayonaise

  1. Meng alle ingrediënten en zet koud.

De zeevruchten en de barbecue voorbereiden

  1. Maak een marinade voor de scampi's door alle ingrediënten te mengen. Laat de scampi's 3 uren marineren.

  2. Neem de Sint-Jacobsschelpen en leg in elke schelp twee halve rode kerstomaten, twee halve gele kerstomaten en twee coquilles. Strooi er 1/4 eetlepel verse tijm over en werk af met een eetlepel olijfolie.

  3. Verwarm de barbecue naar een temperatuur van 200°C.

Grillen geblazen!

  1. Grill de Sint-Jacobsschelpen indirect gedurende 20 minuten onder een gesloten deksel.

  2. Haal de scampi's uit de marinade en dep ze droog.

  3. Liggen de Sint-Jacobsschelpen 12 minuten op de barbecue? Voeg dan ook de scampi's toe, grill deze eventueel in een aluminium bakje, blijf het deksel gesloten houden. Draai de scampi's na 3 à 4 minuten om.

  4. Twee minuten voor de scampi's klaar zijn voeg je ook de gamba's toe. Smeer ze eerst in met olijfolie en kruidt ze af met peper, zout en het sap van een limoen.

De afwerking

  1. Stel een mooi bord of een mooie plank samen, leg hierop:

    De Sint-Jacobsschelpen, scampi's, gamba's, een potje met de verse garnalen, de oesters, een potje met grof zeezout, de dillemayonaise, zeekraal, gehalveerde kerstomaatjes, enkele partjes citroen, enkele partjes limoen, fijngehakte peterselie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.