Smokey Spaghetti Meatballs

Het nadeel aan kleine kinderen is dat ze altijd zeggen wat ze denken. Het voordeel aan kleine kinderen is dat ze ’s namiddags nog een dutje doen. 1+1=2. Toen mijn oudste dochter voorstelde om vanavond eens geen barbecue te eten keek ik naar de helderblauwe lucht en wist ik dat ik snel een plan moest bedenken. Dat plan: Smokey spaghetti meatballs. Kwestie van goed te timen liggen de meatballs op het vuur wanneer de kinderen slapen en de saus die geef je nog een extra smokey touch met je favoriete barbecuesaus. Een leugentje om bestwil zeker? Alvast een leugentje dat goed uitpakte. De kinderen waren blij met de spaghetti en de balletjes, papa blij dat hij toch nog iets op de barbecue had kunnen leggen, mama blij dat de kinderen en papa blij waren.

Smokey Spaghetti Meatballs

Ingrediënten

Voor de meatballs

  • 2 Sneetjes wit brood
  • 100 ml Water
  • 350 g gehakt Filet Américain
  • 2 Barbecue- of boerenworsten
  • 3 Teentjes look
  • 1 Ei medium
  • 4 el Parmezaan gemalen

Voor de saus

  • 1 Ui klein
  • 1 Rode peper
  • 2 teentjes Look geperst
  • 800 g Tomatenstukjes in blik
  • 250 ml Smokey barbecuesaus vb. Blues hog smokey mountain
  • 1 el Bruine suiker
  • 1/2 tl Barbecue kruiden vb. Wicked Que sweet Georgia Heat

En verder

  • 500 g Pasta Bij voorkeur verse: 1 ei per 100g pastabloem
  • Enkele blaadjes Basilicum
  • 1 Blokje Buffelmozzarella
  • Zout
  • Peper
  • Olijfolie

Bereiding

  1. Scheur het brood in stukjes en leg te week in het water.

  2. Meng de worstvulling met het gehakt, de parmezaan, de look en het ei.

  3. Plet het geweekte brood en meng goed onder de gehaktmengeling.

  4. Rol balletjes en laat ze opstijven in de ijskast.

  5. De barbecue voorbereiden voor indirect grillen.

  6. Grill de meatballs indirect, ondertussen heb je tijd om de saus te maken.

  7. Snipper de ui fijn en stoof aan.

  8. Verwijder de zaadlijst uit de rode peper, snij hem fijn en voeg hem, samen met de geperste look, toe aan de ajuinen. Laat verder aanstoven.

  9. Voeg de tomatenstukjes, de barbecuesaus, de bruine suiker en de barbecuerub toe. Laat pruttelen op een zacht vuurtje, let erop dat de saus niet aanbakt.

  10. Kook de pasta gaar.

  11. Haal de meatballs van de barbecue en voeg ze toe aan de saus.

  12. Serveer de spaghetti met een grote schep saus. Werk af met schijfjes buffelmozzarella en enkele blaadjes basilicum. Eventueel kan je ook nog wat geroosterde pijnboompitten toevoegen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.