Double Bacon Brats Sandwich

De BBQ-Pitboys zijn een begrip in de barbecuewereld. Wie ook maar een klein beetje met barbecue bezig is heeft wellicht al van hen gehoord of één van hun recepten klaargemaakt. Ook ik haal regelmatig inspiratie uit hun video’s en geniet van de sappige manier waarmee ze hun gerechten aan de man brengen. De “Double bacon brats”, een uitvinding van hen, zijn 2 braadworsten omwikkeld met ontbijtspek. Hoe ze dit maken kan je in hun filmpje hieronder terugvinden. Ikzelf bouwde er op verder en serveer ze tussen een broodje, dat recept kan je uiteraard hieronder terugvinden.

Fan van dit recept? Kijk dan ook zeker eens naar deze Summervibes Hotdog!

Double Bacon Brats Sandwich

Ingrediënten

  • 8 Braadworsten
  • 12 sneetjes Ontbijtspek
  • Rookhout

Voor de salsa

  • 4 Perziken
  • 1 handvol Bladpeterselie Fijngesneden
  • 1 groene Peper
  • 1 rode Peper
  • 1/2 rode Ajuin
  • 1 el Limoensap
  • 1 Appelsien Zeste
  • Grof zout
  • Peper Versgemalen

Voor de Srirachamayo

  • 1 tl Limoensap
  • 100 ml Mayonaise
  • 2 tl Sambal Oelek
  • 3 tl Srirachasaus

Bereiding

  1. Maak de barbecue klaar voor indirect grillen.

  2. Snij de braadworsten, langs de lange zijde, middendoor. "Klik" twee braadworsten ineen en omwikkel met een aantal reepjes ontbijtspek.

  3. Voeg wat rookhout toe en leg de bacon brats op de indirecte zijde.

  4. Schil de perzik en snij brunoise.

  5. Hak de ajuin, de rode en de groene peper fijn.

  6. Meng alle ingrediënten voor de salsa en zet in de ijskast.

  7. Maak de srirachamayo door alle ingrediënten te mengen.

  8. Haal, bij een kerntemperatuur van 72°C, de bacon brats van de barbecue en serveer tussen een broodje.

  9. Garneer met de salsa en de srirachamayo.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.