Mississippi Peacemaker

Tevreden kan ik terugkijken op mijn verlof. Hoewel mijn site het misschien niet doet vermoeden heeft de barbecue veel gebrand en haalde ik enkele van mijn favoriete recepten van onder het stof Penne BBQ, Côte à l’os, Picanha, Fruits de mer, Summervibes Hotdog. Helemaal niets nieuws onder de zon? Jawel hoor, ik experimenteerde nog wat met picanha en maakte een banaan met baileys, marshmallows en chocolade maar dat zijn zaken die ik toch nog wat moet finetunen.

Een nieuw recept dat ik wel graag met jullie wil delen is dat van de Mississippi Peacemaker. Typische Amerikaanse gerechten scoren altijd en met een gerookte bolognaworst (of een andere lekkere charcuterieworst) pulled pork en een zuiderse koolsla is succes gegarandeerd.

Mississippi Peacemaker

Ingrediënten

  • 1 Bolognaworst Of een andere lekkere charcuterieworst (doorsnede minimum 10 cm)
  • 1 kg Pulled Pork
  • Burgerbroodjes
  • Barbecuesaus

Voor de koolsla

  • 1/2 Witte Kool
  • 4 Wortels
  • 1 Ajuin
  • 1 Citroen
  • 80 g Witte suiker
  • 120 ml Mayonaise
  • 60 ml Volle melk
  • 60 ml Karnemelk
  • Witte wijnazijn

Bereiding

  1. Maak de Pulled Pork, begin hier 's morgens mee. Je kan natuurlijk ook kiezen om hem al klaargemaakt te koken.

  2. Zorg dat de barbecue een constante temperatuur van +- 110°c heeft. Indien je de pulled pork zelf maakt leg je de bologna bij op de barbecue wanneer het varkensvlees een kerntemperatuur heeft van +- 80°C. Werk je met reeds bereidde pulled pork, rook dan de bologna ongeveer anderhalfuur.

  3. Maak ondertussen de koolsla. Hak de halve kool, de wortels en de ajuin fijn.

  4. Meng de halve kool met de wortels, en voeg er 2 eetlepels fijngehakte ajuin aan toe.

  5. Meng het sap van een halve citroen onder de kool.

  6. Voeg nu ook alle andere ingrediënten aan toe en kruidt af met zout en peper van de molen.

  7. Laat de koolsla enkele uren rusten in de ijskast.

  8. Meng de barbecuesaus onder de pulled pork.

  9. Neem een broodje en beleg met een dikke plak Bologna, Pulled Pork en de koolsla.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.