Paëlla op de barbecue

Niet alle recepten halen de website. Nadat ik de afgelopen tijd al verschillende recepten te licht bevonden had voor publicatie was het hoog tijd om nog eens alles uit de kast te halen. Onder een stralend zonnetje ging ik aan de slag. Paëlla is ook een sociaal gebeuren, zorg dat alle ingrediënten vooraf al klaar staan en verzamel rond de paëllapan om alle ingrediënten, op hun tijd, toe te voegen. Bevochtig de rijst regelmatig zodat de paëlla niet uitdroogd.

De basis van het recept baseerde ik op een recept van Weber, ik voegde er echter nog een aantal ingrediënten aan toe.

Fan van seafood? Klik dan zeker ook eens door naar deze Fruits de mer

Paëlla op de barbecue

Ingrediënten

  • 500 g Rijst Arroz Bomba
  • 250 g Inktvis Gekuist en in ringen gesneden
  • 250 g Scampi
  • 12 Mosselen
  • 150 g Chorizo In blokjes van +-0.5cm
  • 1 Grote rode ui Fijngehakt
  • 1 Rode paprika Fijngehakt
  • 1 Rode peper Fijngehakt
  • 2 teentjes Look Geperst
  • 200 g Erwtjes Diepvries
  • Olijfolie Extra vierge
  • Grof zeezout
  • Zwarte Peper Vers gemalen
  • 2 Citroenen
  • Peterselie
  • 1 tl Kurkuma

Voor de bouillon

  • 1.5 l Kippenbouillon
  • 200 ml Droge witte wijn
  • 1/2 tl Chilivlokken
  • 1/4 tl Safraandraadjes Gekneusd
  • 2 Laurierbladeren
  • 1,5 tl Paprikapoeder Gerookt
  • 1 tl Grof zeezout
  • De schalen van de scampi's

Bereiding

  1. Maak de bouillon door alle ingrediënten te mengen en langzaam aan de kook te brengen.

  2. Laat een tiental minuten pruttelen en zeef vervolgens de laurierbladeren en de scampischalen eruit.

  3. Kuis de mosselen.

  4. Maak de barbecue klaar voor direct grillen.

  5. Grill de scampi's op het rooster, ongeveer twee minuten per kant.

  6. Haal de scampi's van de barbecue en plaats de wok boven de kolen.

  7. Verhit twee eetlepels olijfolie in de wok.

  8. Bak de chorizo krokant en haal ze vervolgens terug uit de wok.

  9. Bak vervolgens de inktvisringen in dezelfde olie als de chorizo. Wanneer ze een krokant randje krijgen haal je ze uit de wok.

  10. Giet, indien nodig, nog wat extra olijfolie in de wokpan en stoof de ajuin, de rode peper, de paprika en de look glazig.

  11. Voeg de rijst toe en zet alles goed rond met een houten spatel.

  12. Overgiet het geheel met de bouillon, Hou nog een deel van de bouillon over om eventueel nadien nog toe te voegen. Voeg nu ook de erwten toe.

  13. Laat het geheel een 15 tal minuten sudderen onder een gesloten deksel tot de rijst al dente is.

  14. Voeg vervolgens, de scampi's, de inktvis, de chorizzo en de mosselen toe. Sluit het deksel terug en laat verder garen tot de mosselen op zijn.

  15. Haal de wok van het vuur en dek nog een 5 tal minuten af met een stevige aluminiumfolie.

  16. Werk af met zeste van citroen, fijngesnipperde peterselie en enkele partjes citroen.

4 comments Add yours
  1. Deze paëlla is overheerlijk.
    Met een groep vrienden gedaan en alleen maar positieve reacties gekregen!
    Merci om te delen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.