Rode aardappelen met chorizo

Look in combinatie met chorizo is sowieso een topper. Onlangs stootte ik op een recept dat beide combineert. Deze rode aardappelen met chorizo zijn een heerlijk eenvoudig en lekker bijgerecht. Ikzelf combineerde het de eerste keer met deze cavemansteak.

Rode aardappelen met chorizo

Ingrediënten

  • 1 kg Rode aardappelen
  • 1 Chorizo Pikant
  • 3 teentjes Look
  • 1/2 tl Paprikapoeder Gerookt
  • 1 tl Oregano
  • 1 el Olijfolie
  • Peterselie Vers en fijngehakt
  • Grof zeezout

Bereiding

  1. Halveer de aardappelen en zet ze onder water. Breng het water aan de kook en laat het een achttal minuten koken.

  2. Giet de aardappelen af en spoel ze onder koud water zodat de garing stopt.

  3. Doe de olijfolie in een grote pan en voeg er de chorizo aan toe. Bak de chorizo krokant.

  4. Haal de chorizo uit de pan en bak de (geperste) look aan in diezelfde pan.

  5. Voeg de aardappelen, de paprikapoeder en de oregano toe. Zet alles goed rond en breng verder op smaak met vers gemalen zeezout.

  6. Roer tenslotte ook de chorizo onder de aardappelen en werk af met fijngehakte peterselie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.