Pigshots, een heerlijke barbecuesnack die een aantal klassieke ingrediënten bijeen brengt. Rookworst, spek, kaas,… beginnen jullie al te watertanden? Ik alvast wel en mijn gasten met mij. Met de vulling kan je uiteraard freestylen zoveel als je wil.

Pigshots
Ingrediënten
- 150 g Roomkaas
- 2 grote Jalapenos Groen
- 250 g Geraspte kaas
- 2 el Rub
- 1/2 el Pili Pili
- 12 sneden spek
- 1 Rookworst
- Barbecuesaus
Bereiding
-
Zet de roomkast tijdig uit de ijskast zodat hij wat smeuïger kan worden.
-
Hak de jalapeno fijn en snij de worst in sneetjes van ongeveer een halve centimeter dik.
-
Halveer het spek en rol het rond het spek zodat je, met de nodige verbeelding, een shotglaasje krijgt waarvan de bodem het stukje worst is.
-
Prik het spek vast aan de worst met een tandenstoker. Ik koos ervoor om ook bovenaan nog een tandenstoker te prikken door het spek zodat dit mooi samenblijft.
-
Meng de roomkaas, de jalapenos, de geraspte kaas, de pilipili met de rub.
-
Schep voorzichtig de kaasmengeling in de shotjes. Kruidt nog eens extra af met wat rub.
-
Breng de barbecue tot een temperatuur van 180°C.
-
Gaar de pigshots een half uur à drie kwartier indirect en bestrijk ze vervolgens nog eens met wat barbecuesaus en laat nog een tiental minuutjes verder garen.