Dennennaald-gerookte mosselen

Dennennaald-gerookte mosselen, giet er nog een scheut Ricard over en wat room en je komt tot de conclusie: “Iemand die geen mosselen lust kan door dit recept mosselen leren eten!”. Niet mijn woorden, maar wie ben ik om dit statement tegen te spreken. De dennennaalden haalde ik onder de boom van de buren, misschien moet ik die volgende keer ook maar eens uitnodigen! De ingrediënten voor dit recept verkreeg ik via #BioFresh met andere woorden, waar mogelijk koos ik voor dit recept voor 100% biologische ingrediënten, en geloof mij, ook dat beïnvloed de smaak!

Dennennaald-gerookte mosselen

Ingrediënten

  • 2 kg Mosselen
  • 7 Sjalotjes
  • 1,5 teen Look
  • 3 stengels Groene selder
  • 2 el Boter
  • 125 ml Ricard
  • 125 ml Kippenbouillon
  • 250 ml Cullinaire room
  • Peterselie Fijngehakt
  • Dennennaalden

Toebehoren

  • 1 Wok
  • 1 Aluminum Schotel
  • 1 Houten Lepel
  • 2 Kolenmandjes

Bereiding

  1. Maak de groentjes klaar: Snij de sjalotten in fijne ringetjes, hak de look fijn en snij ook de groene selder fijn.

  2. Verhit de barbecue en plaats de wok vlak boven de kolen. Smelt de boter in de wokpan.

  3. Stoof de selder, de look en de sjalot even aan.

  4. Voeg de room, de kippenbouillon en de Ricard toe, laat het geheel indikken roer af en toe door met een houten lepel. Afkruiden met peper en zout

  5. Vul een aluminum schotel met dennennaalden, leg er enkele gloeiende kolen in zodat de dennenaalden beginnen te smeulen.

  6. Haal de wok even van de barbecue, schuif de kolenmandjes opzij en zet de aluminumschotel met de dennennaalden in het midden.

  7. Plaats de wok boven de dennennaalden en sluit het deksel.

  8. Laat de mosselen garen tot ze open zijn.

  9. Werk af met fijngehakte peterselie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.