Armadillo Eggs

Hou je van spicy? Dan zijn deze Armadillo Eggs echt iets voor jou! Je kan ze serveren als hapje, of verwerken in een hoofdgerecht zoals ik hieronder deed.

Armadillo Eggs

Hou je van spicy? Dan moet je deze Armadillo Eggs zeker eens proberen! Serveer ze als (stevig) hapje, of verwerk ze, zoals hier, in een hoofdgerecht!

Gang Main Course
Keuken American
Bereidingstijd 15 minuten
Kooktijd 1 uur 30 minuten
Totale bereidingstijd 1 uur 45 minuten
Hoeveelheid 4

Ingrediënten

Voor de Armadillo Eggs

  • 500 g Rundsgehakt
  • 12 plakjes Ontbijtspek
  • 6 Jalapenos Groen
  • 200 g Roomkaas
  • 100 g Mozzarella Gemalen
  • 2 rode Pepers
  • Peper
  • Zout

Voor de saus

  • 4 Sjalotten
  • 2 teentjes Look
  • 2 el Currypoeder Zacht
  • 1 el Paprikapoeder Gerookt
  • 1 dl Ketchup
  • 1 dl Barbecuesaus
  • 2 dl Witte wijn
  • 33 cl Room
  • 3 Tomaten
  • 1 Paprika

En verder

  • 500 g Pasta
  • Peterselie Verse

Bereiding

De Armadillo Eggs

  1. We beginnen met de vulling voor de Armadillo Eggs. Zet de roomkaas even vooraf uit de ijskast zodat deze al wat zachter kan worden.

  2. Hak de rode peper fijn en meng, samen met de gemalen Mozzarella onder de roomkaas. Kruidt het geheel af met peper en zout.

  3. Snij de topjes van de Jalapenos en haal met de achterkant van een theelepeltje de zaadlijsten er uit.

  4. Vul de Jalapenos met de roomkaasmengeling.

  5. Verdeel het gehakt in 6 gelijke delen. Duw de delen wat plat en leg op elk deel een jalapeno.

  6. Plooi de delen toe zodat de jalapenos helemaal omwikkeld zijn door het gehakt. Druk goed aan.

  7. Wikkel tenslotte 2 sneetjes ontbijtspek rond elke egg.

  8. Laat de eggs anderhalf uur indirect garen op de barbecue bij een temperatuur van +-135 graden.

De saus

  1. Ontvel de paprika en de tomaten. Haal de zaadlijsten uit de tomaten.

  2. Snij de tomaten en de paprika in kleine blokjes (brunoise) en zet even opzij.

  3. Hak de sjalotten fijn en pers de look. Stoof aan in wat olijfolie.

  4. Voeg de currypoeder en de paprikapoeder toe, roer goed door en laat even mee bakken.

  5. Giet de ketchup en de barbecuesaus bij in de pan en zet goed rond.

  6. Giet nu ook de witte wijn erbij en laat de alcohol al roerend verdampen.

  7. Voeg de room toe en laat de saus indikken, laat ze pruttelen op een zacht vuurtje.

De afwerking

  1. Kook de pasta af.

  2. Hak de peterselie fijn.

  3. Schep een ruime portie pasta doe daarbovenop een flinke schep saus, leg er de Armadillo eggs op en werk af met de fijngehakte peterselie.

Fan van dit recept? Probeer dan ook zeker deze Beercan Burgers eens!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.