Comeback Ribs

Comeback ribs! Nu de, traditioneel drukke, oktobermaand achter de rug is kan ik me weer helemaal op mijn barbecues storten. De naam “Comeback ribs” heeft zeker te maken met het feit dat het lang geleden is dat ik nog eens een recept kon posten, maar meer nog is het ook daadwerkelijk een ribbetjes recept waar mensen voor terugkomen.

Fan van ribbetjes? Probeer dan zeker ook het recept van deze 3-2-1 Baby Back Ribs!

Comeback Ribs

Comeback ribs: Wie barbecue zegt, zegt ribbetjes! En met ribbetjes kan ja alle kanten uit zoals in dit recept waar mensen zeker voor terugkomen.

Gang Main Course
Keuken American
Bereidingstijd 30 minuten
Kooktijd 3 uur 30 minuten
Totale bereidingstijd 4 uur
Hoeveelheid 4

Ingrediënten

  • 1,5 kg Spareribs
  • Appelsap
  • Appelrookhout

Voor de rub

  • 2 el bruine suiker
  • 1 el chilipoeder
  • 2 tl zout
  • 1 tl peper versgemalen
  • 1 tl mosterdpoeder
  • 1/2 tl ajuinpoeder

Barbecuesaus

  • 1 tl chilipoeder
  • tl ajuinpoeder
  • 1/2 tl lookpoeder
  • 2 el roomboter
  • 180 ml Ketchup
  • 180 ml Appelmoes
  • 60 ml Appelciderazijn
  • 2 el Aciciahoning
  • 1 el Dijon mosterd
  • 1 el Worcestershire sauce
  • Dekker Pepper smokey Jalapeno Naar smaak
  • Zout
  • Peper

Bereiding

  1. Voeg alle ingrediënten voor de rub samen en smeer de spareribs er mee in.

  2. Laat de ribs een nachtje rusten in de ijskast.

  3. Maak de barbecue klaar voor indirect grillen op 160°C. Voeg wat appelrookhout toe.

  4. Leg de ribbetjes indirect op de barbecue gedurende anderhalf uur. Besprenkel regelmatig met appelsap.

  5. Smelt de boter in een pannetje en voeg alle droge kruiden voor de barbecuesaus toe.

  6. Bak een minuutje aan en voeg vervolgens alle andere ingrediënten toe. Roer goed, en laat een kwartiertje pruttelen. Kruidt af met peper en zout.

  7. Doordat je werkt met appelmoes zal de saus een wat korreligere textuur krijgen.

  8. Haal de ribbetjes van de barbecue strijk er wat barbecuesaus over uit en pak ze in in aluminumfolie.

  9. Leg ze vervolgens terug anderhalf uur ingepakt op de indirecte zijde van de barbecue.

  10. Haal de ribbetjes vervolgens uit de aluminiumfolie en leg nog een half uurtje terug indirect op het rooster. Strijk regelmatig in met wat saus.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.