De Philly Cheesesteak is een barbecueklassieker die zijn roots kent in Philadelphia. De naam dekt de lading, dunne reepjes steak waarover kaas gesmolten is, geserveerd tussen een broodje. Een heerlijk stukje comfortfood zeker wanneer je het zelf pimpt met je favoriete ingrediënten.
Fan van Amerikanse Classics? Misschien wil je deze Mississippi Peacemaker dan ook wel eens maken!

Philly Cheesesteak
Philly cheesesteak: Het recept voor een zalig broodje comfortfood! De philly cheesesteak is een klassieker die je kan pimpen met je eigen toppings.
Ingrediënten
- 400 g Ribeyesteaks
- 250 g Kastanjechampignons
- 1 Chorizo
- 6 Ajuinen Rode
- 3 teentjes Look
- Smeltkaas
- 2 Bagnats Of andere broodjes naar keuze
- Barbecuesaus
Bereiding
-
Snij de uien in fijne ringen.
-
Snij de chorizo, de champignons in dunne plakjes.
-
Verwarm twee pannen op een middelhoge temperatuur. Giet in elke pan een scheutje olijfolie.
-
Voeg in de ene pan de ajuinen en een snuif zout toe. Stoof de uien glazig onder een deksel.
-
Haal het deksel van de pan en laat de ajuinen verder bakken, zorg ervoor dat de uien niet bruin worden. Dit doe je door veel te roeren.
-
In de andere pan bak je de chorizo en de champignons aan, voeg er de geperste look aan toe.
-
Maak de barbecue klaar voor direct grillen. Grill de ribeyes enkele minuten aan langs beide zijden. Laat het vlees nog even rusten onder aluminiumfolie eens je het van de barbecue haalt.
-
Eens de uien bruin worden langs de kantjes laat je ze verder karameliseren.
-
Snij de ribeye in reepjes.
-
Voeg alle ingrediënten samen tussen het broodje: start met wat barbecuesaus op de bodem, vervolgens de toppings, daarna de ribeyereepjes en tot slot de smeltkaas.