Steak Chili

Temperaturen onder nul? Geen reden om de barbecue op stal te houden. Een lekker stoofpotje kan er zeker wel in of wat dacht je van deze steak chili?

Steak Chili

Een heerlijk barbecuerecept, ook tijdens de koude wintermaanden.

Gang Main Course
Keuken American
Kooktijd 3 uur
Hoeveelheid 3

Ingrediënten

  • 700 g Entrecote

Voor de rub

  • 1 tl Grof zeezout
  • 1 tl Bruine suiker
  • 1 tl Lookpoeder
  • 1 tl Uigranulaat
  • 1 tl Zwarte peper Vers gemalen
  • 1 tl Paprikapoeder
  • 1/2 tl Chilipoeder
  • 1/2 tl Cayennepeper
  • 1/4 tl Komijnpoeder
  • 40 ml Olijfolie

Voor de chili

  • 130 g Witte bonen
  • 300 g Kidneybonen
  • 1 Rode Paprika
  • 2 Rode pepers
  • 1 Wortel
  • 400 g San Marzano tomaten Blik
  • 1 Laurierblad
  • 300 ml Runderbouillon
  • 250 ml Rode wijn
  • 3 el All purpose Rub vb. No Rubbish
  • Hot sauce vb. Dekker Pepper Smokey Jalapeno
  • 1 el Olijfolie

Bereiding

  1. Wrijf de steak in met het zout.

  2. Meng alle andere kruiden voor de rub en bestrijk hiermee het vlees. Gebruik alle kruiden, er mag gerust een dikke laag rond het vlees zitten.

  3. Giet de olie in een hersluitbare zak. Voeg de steak eraan toe en laat een nacht marineren in de ijskast.

  4. Haal 's anderdaags de entrecote uit de ijskast en laat op kamertemperatuur komen.

  5. Grill de paprika's in de oven, ontvel hem daarna en snij hem in stukjes van +-2cm.

  6. Schil de wortels en snij in dunne schijfjes.

  7. Maak de barbecue klaar voor direct grillen.

  8. Grill de steak langs beide kanten tot een kerntemperatuur van 48°C.

  9. Haal de steak van de barbecue en laat nog even rusten tot een kerntemperatuur van 52°C. Verander ondertussen de opstelling van de barbecue naar indirecte warmte.

  10. Plaats een wokpan of dutch oven indirect op de barbecue. Voeg een eetlepel olijfolie toe.

  11. Voeg de steak toe aan de wok samen met een eetlepel van de AP-rub. Laat een kwartiertje aanbakken, roer regelmatig door. Hou het deksel tussendoor gesloten.

  12. Voeg vervolgens alle andere ingrediënten toe aan de wok en roer alles goed door en meng er ook nog een eetlepel AP-rub aan toe.

  13. Laat de chili 2 uur sudderen, roer elk half uur door.

  14. Wanneer de chili bijna klaar is voeg je nog een laatste keer een eetlepel AP-rub toe en roer je alles nog eens goed door.

  15. Serveer met brood.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.