Jerk Chicken

Ik maakte deze Jerk Chicken als hapje. Niet alleen is het een originele start van de avond, met de juiste voorbereiding is het ook snel klaar. Ik serveerde het op een plank met wat limoenkwartjes, fijngesnipperde peterselie en een potje van mijn favoriete barbecuesaus.

Fan van dit hapje, probeer dan ook eens de Pork Belly Burnt Ends!

Jerk Chicken

Gang Appetizer
Bereidingstijd 12 uur
Kooktijd 40 minuten

Ingrediënten

  • 1 kg Kipfilet
  • 1 Ui Grof gesneden
  • 3 Lente-uitjes Grof gesneden
  • 2 Rode pepers Grof gesneden
  • 2 teentjes Look
  • 1 el Zwarte peper Versgemalen
  • 1 el Vijfkruidenpoeder Samenstelling zie verder
  • 1/2 tl Tijm Gedroogd
  • 1/2 tl Provençaalse kruiden Gedroogd
  • 1 tl Nootmuskaat Gemalen
  • 1 tl Grof zeezout
  • 125 ml Sojasaus
  • 1 el Olijfolie Extra vierge

De vijfkruidenpoeder

  • 1 tl Szechuanpeper Gemalen
  • 1 tl Steranijs Fijngestampt
  • 1 tl Venkelzaad Fijngestampt
  • 1/2 tl Kruidnagel Fijngestampt
  • 1/2 tl Kaneel Gemalen
  • 1/2 tl Zout
  • 1/4 tl Witte peper Gemalen

Voor de afwerking

  • Peterselie Fijngehakt
  • 3 Limoenen In partjes
  • Barbecuesaus

Bereiding

  1. Begin de avond voordien met het bereiden van de vijf kruidenpoeder door alles ingrediënten te malen en grondig te mengen.

  2. Maak vervolgens de marinade voor het vlees: Doe de ui, de lente-ui, de look en de pepers samen met alle de kruiden in de blender en laat draaien. Giet er voorzichtig de sojasaus en de olie bij en mix tot een gladde pasta.

  3. Snij de kip in blokjes van +-2 cm.

  4. Meng de kip onder de pastamarinade en laat het geheel een nachtje marineren in de ijskast.

  5. Maak de barbecue klaar voor indirect grillen.

  6. Haal de kip uit de marinade en dep de overtollige marinade af met keukenrol.

  7. Grill de kip een 40 tal minuten, draai regelmatig om. Voor een extra rokerige smaak kan je wat rookhout toevoegen en het deksel sluiten.

  8. Werk af met wat partjes limoen, fijngehakte peterselie en serveer met wat van je favoriete barbecuesaus.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.