Pulled Pork kroketten met Carolina BBQ-saus

Maakte je al eens pulled pork dan weet je dat het, gezien de wat langere bereidingstijd, echt de moeite is om ineens een wat grotere hoeveelheid te maken. Pulled pork is niet enkel lekker tussen een broodje, je kan het gemakkelijk verwerken in een heel wat andere gerechten. Wat dacht je van Pulled pork kroketten? Serveer ze met een potje gele barbecuesaus en je tovert zonder al te veel moeite een lekker hapje op tafel.

Het basis recept voor pulled pork kan je HIER vinden.
Fan van pulled pork? Probeer dan zeker ook eens de Mississippi Peacemaker of de Penne BBQ!

Pulled Pork kroketten met Carolina BBQ-saus

Gang Appetizer
Tags Carolina BBQ-saus, Kroket, Pulled Pork
Bereidingstijd 1 dag
Kooktijd 30 minuten
Hoeveelheid 6

Ingrediënten

Voor de kroketten

  • 400 g Pulled Pork
  • 40 g Boter
  • 50 g Bloem
  • 100 g Shitakes Fijngehakt
  • 3 blaadjes Gelatine
  • 7 Eieren
  • 400 g Panko
  • 200 g Paneermeel TexMex
  • Peper en zout

Carolina BBQ-saus

  • 250 g Yellow Mustard
  • 60 g Basterdsuiker
  • 60 ml Acaciahoning
  • 120 ml Appelciderazijn
  • 1 el Ketchup
  • 2 el Worcestershiresaus
  • 1 tl Look poeder
  • Hot sauce Enkele druppels
  • Zwarte peper Vers gemalen

Bereiding

De dag voordien

  1. Hak de Pulled pork en de shitakes fijn.

  2. Stoof de shitakes aan in de boter en kruidt af met peper en zout.

  3. Haal de shitakes uit de pot en meng 20g boter met 25g bloem. Roer tot als je een stevige roux krijgt.

  4. Voeg de bouillon toe en laat indikken. Haal vervolgens de pot van het vuur.

  5. Laat de gelatineblaadjes weken en knijp ze uit. Voeg ze toe aan de bouillon en roer goed. Voeg vervolgens ook de shitakes en de pulled pork toe. Meng het geheel en kruidt af met peper en zout.

  6. Laat de vulling een nachtje opstijven in de ijskast.

De dag zelf

  1. Haal de vulling uit de ijskast en rol er mooie balletjes van met een doorsnede van +-2cm.

  2. Scheidt de eiwitten van de dooiers. De dooiers heb je niet nodig.

  3. Haal de balletjes door het eiwit en vervolgens door de panko. Herhaal dit twee keer zodat de balletjes goed bedekt zijn.

  4. Haal vervolgens een derde keer balletjes door het eiwit en rol ze door het paneermeel.

  5. Laat de balletjes nog minstens een half uur opstijven in de ijskast. Ondertussen kan je de Carolinasaus maken.

  6. Maak de Carolinasaus door alle ingrediënten goed ondereen te mengen. Het is niet nodig om deze barbecuesaus te laten doorkoken. Plaats de saus vervolgens nog even in de ijskast.

  7. Frituur de Pulled Pork kroketten een tweetal minuten en serveer met de Carolina BBQ-saus.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.