Eén van mijn favoriete bijgerechten zijn de Pulled Pork Potatoes. Een caloriebommetje met gepofte aardappel, kaas en pulled pork.
Heb je deze gevulde aardappelen nog nooit gegeten, dan moet je dat ongetwijfeld eens proberen op je volgende barbecue!
Het basisrecept voor pulled pork kan je HIER terugvinden.
Een andere barbecuefavorite is ongetwijfeld “De beste aardappelsalade ter wereld“

Pulled Pork Potatoes
Ingrediënten
- 4 Grote Aardappelen
- 150 g Pulled Pork
- 200 ml Zure room
- 100 ml Melk
- 4 el Boter
- 200 g Cheddar Geraspt
- 8 Lente-uitjes
- Olijfolie
- Peper en zout
Bereiding
-
Stook de barbecuewarm. Spoel ondertussen de aardappelen af, smeer ze in met wat olie en kruidt ze met peper en zout.
-
Wikkel de aardappelen in aluminiumfolie en leg ze 45 à 60 minuten in de hete kolen.
-
Controleer of de aardappelen gaar zijn en laat afkoelen.
-
Snij de lente-uitjes in ringetjes.
-
Snij de aardappelen overlangs door en schep voorzichtig het vruchtvlees eruit.
-
Meng de zure room, de melk, de boter, de helft van de kaas en de helft van de lente-uitjes met het vruchtvlees van de aardappelen. Kruidt het geheel met peper en zout. Mix het geheel tot een zachte massa.
-
Schep de massa terug in de aardappelen. Verdeel bovenop de aardappelen de pulled pork, de andere helft van de kaas en de andere helft van de lente-uitjes.
-
Leg de aardappelen nog een kwartier indirect op de barbecue tot de kaas bovenaan mooi gesmolten is.