Pizza Salmone

Pizza’s op de barbecue smaken altijd net iets beter dan wanneer je ze in de oven klaarmaakt. Om het lentezonnetje te verwelkomen maakte ik een pizza met gerookte zalm en zure room.

Zin in een pizzabuffet? Ontdek HIER nog enkele andere lekkere pizzarecepten!

Pizzadeeg

Ingrediënten

  • 200 gram Ramacinatabloem
  • 100 gram water
  • 3 gram droge gist
  • 2 el olijfolie
  • 1 kl zout
  • snuifje suiker
  • Provençaalse kruiden

Bereiding

  1. Meng en kneed de ingrediënten en laat minimum 1,5 uur rijzen onder een propere keukenhanddoek.

Pizza Salmone

Gang Main Course
Keuken Italian
Tags Gerookte zalm, PIzza

Ingrediënten

  • 120 ml Zure Room
  • 1 teentje Look
  • 1 kl Oregano Gedroogde
  • 1 kl Tijm Gedroogde
  • 1 kl Dille Gedroogde
  • 200 g Gerookte Zalm
  • 75 g Pancetta
  • 1 handvol Pijnboompitjes
  • 1 handvol Dille Verse
  • 1 Rode Ui Klein

Bereiding

  1. Maak de pizzadeeg volgens het recept dat je hierboven kan terugvinden of volgens je eigen recept.

  2. De bodem van de pizza bedekken we met een kruidige mengeling van zure room. Meng hiervoor de zure room met een geperst teentje look en de gedroogde kruiden.

  3. Grill de pijnboompitjes kort aan, let op dat ze niet verbranden. Ook de pancetta kan je eventueel al even op de barbecueleggen om te vermijden dat je pizza te vettig wordt.

  4. Snipper de ui fijn.

  5. Bestrijk het pizzadeeg met de zure room.

  6. Beleg de pizza met de gerookte zalm, kleine stukjes pancetta, ui en de pijnboompitjes.

  7. Bak een tiental minuten op de barbecue. Werk af met verse dille.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.