Cowboy Linguine

Wie mijn site al langer volgt weet dat ik, naast barbecue, een zwak heb voor de Italiaanse keuken. Het mag dan ook niet verbazen dat ik regelmatig op zoek ga naar recepten die deze twee keukens combineren. Liefhebbers herinneren zich ongetwijfeld ook nog de Penne BBQ.

Deze cowboy linguine maakte ik met de restjes van een zelfgemaakte pastrami (naar een recept van Guido Schmelich). Het resultaat, een aangename, goed vullende pasta met een spicy touch.

Cowboy Linguine

Gang Main Course
Keuken American, Italian
Tags Linguine, Pastrami

Ingrediënten

  • 500 g Rundsgehakt
  • 6 sneetjes Gerookt spek
  • 250 g Pastrami
  • 80 g Pepperoni
  • 1 Ui
  • 3 teentjes Look
  • 2 tl Tabasco
  • 1 el Worcestershire saus
  • 2 Jalapenos
  • 125 g Champignons
  • 1 blik Tomatenstukjes
  • 250 ml Pasata
  • 125 ml Rundsbouillon
  • Cheddar Geraspt
  • Lente-ui

Bereiding

  1. Verwarm de barbecue voor indirect en zet de Dutch Oven op de barbecue

  2. Snij het spek in blokjes en bak het aan in de DO.

  3. Verwijder het spek uit de DO en bak er het gehakt in. Voeg de fijngesnipperde ui aan toe en pers de look.

  4. Kruidt het geheel met peper en zout. Voeg de Tabasco en de Worcestershire saus toe.

  5. Roer er vervolgens ook terug het spek onder, samen met de fijngehakte pastrami, pepperoni, de gehakte jalapenos's en de champignons die je in schijfjes gesneden heb.

  6. Laat 5 minuten aanstoven, roer regelmatig.

  7. Voeg de runderbouillon toe en laat nog 5 minuten pruttelen alvorens de tomatenblokjes en de passata toe te voegen.

  8. Kook de linguine beetgaar.

  9. Serveer de linguine met een grote schep van de saus en werk af met lente-uitjes en de gemalen cheddar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.