Prosciutto stagioni

Pizza Prosciutto Stagioni, oftewel, het beste van een pizza quatro stagioni maar dan met lekkere Italiaanse ham. Om het helemaal af te maken een luchtige korst en een heerlijke rokerige barbecuesmaak.

Fan van pizza? Ontdek meer recepten hier of voor de visliefhebbers hier!

Prosciutto Stagioni

Gang Main Course
Keuken Italian
Hoeveelheid 1 Pizza

Ingrediënten

Voor het deeg

  • 275 g Bloem Wit brood
  • 2,25 tl Instant gist
  • 1,5 tl Suiker
  • 0.75 tl zout
  • 0.25 tl Provencaalse kruiden
  • 2 el Olijfolie
  • 175 ml Warm water

De toppings

  • 1/4 Groene Paprika
  • 1/4 Gele Paprika
  • 1/4 Rode Paprika
  • 75 g Champignons
  • 40 g Coppa Italiaanse ham
  • 1/2 bol Mozzarella
  • 150 ml Passata
  • 1 teen Look
  • Verse basilicum

Bereiding

  1. Meng de helft van de bloem, met het gist, de suiker, het zout en de provencaalse kruiden.

  2. Ik meng het deeg met de broodmachine maar uiteraard kan je het ook met de hand doen.

  3. Voeg het water en de olie toe. En blijf kneden, voeg systematisch de tweede helft van de bloem toe en laat het deeg kneden tot een stevige, elastische massa.

  4. Rol het deeg tot een bol en laat het drie kwartier rijzen in een kom afgedekt met vershoudfolie. Maak je het deeg wat langer op voorhand neem het dan na drie kwartier uit de kom, rol het in vershoudfolie en bewaar in de ijskast.

  5. Pers de look fijn in de passata.

  6. Rol het deeg uit en doorprik het met een vork zodat er geen luchtbubbels ontstaan tijdens het bakken.

  7. Bestrijk de bodem met de passata.

  8. Plooi de randen van het deeg om zodat je langs de buitenkanten een dikkere kost hebt.

  9. Beleg de pizza met fijngesneden paprika, schijfjes champignons, coppa en plakken mozzarella.

  10. Bestrijk de zijkant van de pizza lichtjes met wat olijfolie en werk de pizza af met enkele blaadjes verse basilicum.

  11. Bak de pizza 12 minuten indirect op een barbecue met een temperatuur van 180°C.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.