Ga terug
Afdrukken

Kipkebab

Ingrediënten

  • 1 kg Kippendijen
  • 2 limoenen sap
  • 100 ml olijfolie
  • 6 teentjes look geperst
  • 1 tl grof zeezout
  • 2 tl zwarte peper vers gemalen
  • 2 el peterselie fijngehakt
  • 1 tl komijn
  • 2 tl paprikapoeder gerookt
  • 1/2 tl kurkuma
  • kaneel
  • chilivlokken

Bereiding

  1. Maak de marinade door alle ingrediënten te mengen in een kom.

  2. Voeg de kip toe en zet goed rond.

  3. Plaats enkele uren in de frigo.

  4. Haal de kippendijen uit de marinade en dep droog.

  5. Steek ze één voor één op het spit en druk goed aan.

  6. Laat het spit draaien boven de kolen en snij regelmatig de buitenkanten er af. Smeer ook steeds terug wat marinade op het vlees nadat de buitenkanten er af gesneden zijn.